edumeister_logo

1 MGT422 Test Bank – MCQ 01-11 Abu Nuran CHAPTEshowing page 18-19 out of 20

18
23. Which of the following is false?
a) Culture can be defined as “collective mental programming.”
b) Culture represents different patterns of believing.
c) Culture is used to interpret the world.
d) Cultures new to an individual will impact his/her interpretation of experience.
Ans: d
24. ___________ defines themselves in terms of their group memberships and their
contributions to the success of those groups.
a) Individualists
b) Collectivists
c) High power distance
d) Low power distance
Ans: b
25. ____________ reflects acceptance of inequality and respect for social status or class
boundaries.
a) Individualism
b) Collectivism
c) High power distance
d) Low power distance
Ans: c
26. Which of the following is an example of a high power distance country?
a) India
b) United States
c) Israel
d) None of the above
Ans: a
27. When dealing with an individual from a different culture,
a) Negotiators generally adapt their negotiation behavior to that of the negotiation partner.
b) American negotiators are the most flexible to their negotiation partner’s behavior.
c) Canadian and Japanese negotiators are the least flexible to their negotiation partner’s behavior
.
d) Negotiators generally do not adapt their negotiation behavior to that of the negotiation partner.
Ans: a
2
8. The “psychic distance paradox” cause
s performance failures because:
a) Negotiators who are working in a similar culture to their own perceive the two cultures as
being significantly different.
b) When doing business in cultures that are perceived to be similar, managers prepare less and do
not realize the cultures are actually quite different.
c) Expatriate managers are unable to connect with the local culture after moving from a similar
culture.
d) Managers do not understand the culture’s behavio
r despite language proficiency.
Ans: b
19
29. Which of the following is true?
a) Collectivists tend to prefer mediation because it involves compromise.
b) Collectivists tend to prefer adjudication because it is perceived to be fairer.
c) Collectivists tend to prefer direct manifestations of conflict.
d) Collectivists tend to avoid psychological warfare.
Ans: a
30. Which of the following is legal according to the Foreign Corrupt Practices Act (FCPA)
passed in 1977?
a) Payments to high ranking government officials
b) Grease payments to lower-level government officials
c) Bribes to political parties
d) Kickbacks to win overseas contracts
e) None of the above
Ans: b
31. According to the 2009 Corruption Perception Index (CPI), which country would be the
least corrupt?
a) United States
b) Haiti
c) Bangladesh
d) New Zealand
Ans: d
3
2. “When in Rome, do as Romans do” is an e
xample of:
a) Ethical imperialism
b) Ethical relativism
c) Cultural imperialism
d) Cultural relativism
Ans: d
33. ____________ assumes absolute truths that would require exactly the same standard
and behavior in every culture.
a) Ethical imperialism
b) Ethical relativism
c) Cultural imperialism
d) Cultural relativism
Ans: a

Upload your course documents to receive views for accessing documents on Edumeister.

Upload documents to earn views.